Joogaa, kahvipöytäpsykologiaa, terapiaa vai yrttihoitoja?

Kehon ja mielen yhteisvaikutus yltää ihan jokaiselle elämän osa-alueelle ja siksi se ei ole mikään olankohautuksella sivuutettava asia. Tällä osa-alueella ei ole myöskään olemassa oikotietä onneen vaan tie voi olla hyvinkin pitkä. Hyvän tasapainon etsiminen voi vaatia hyvinkin raskaiden ja vaikeiden asioiden käsittelyä, mutta se on välttämätöntä.

Valikoima erilaisia kehon ja mielen yhteyden tasapainottamiseen on valtava. Yksi vannoo avannon nimeen, toinen rankkaan fyysiseen treeniin, kolmas yrttihoitoihin ja eteerisiin öljyihin. Joku käy terapiassa. Mikään näistä tuskin yksinään takaa onnea autuuteen, mutta mikä näistä olisi itselle se askel oikeaan suuntaan? Se voi olla hankala hahmottaa, kun myös lähes jokaisen lähipiiristä löytyy joku joka vannoo oman kokemuksen pohjalta jonkin metodin perään. Vaikea on löytää ihmistä, jolle ei olisi suositeltu eteerisiä öljyjä tai joogaa, olipa vaiva sitten mikä tahansa.

Kuitenkaan tässä kehon ja mielen tasapainon löytämisessä, kuten missään muussakaan, ei ole mitään tarvetta lähteä menemään ääripäähän asti. Tärkeää on olla itselleen armollinen ja vaikka nyt joogahetki vaihtuisi Pikakasino-fi.com – peleihin, niin siitä ei kannata huonoa omaa tuntoa potea. Erilaiset tietokonepelitkin voivat olla mielelle rentouttavaa ja juuri sitä toisenlaista tekemistä aivoille arjen normaaleista asioista.

Mistä kiinnostus on lähtenyt?

On vaikea sanoa mistä kiinnostus kehon ja mielen hyvinvointiin on alunperin lähtenyt näin mittavassa kaavassa liikkeelle. Kiinalainen lääketiede on aina tunnettu erilaisista rohdoista ja juuri kehon ja mielen yhteydestä ja siihen kiinnostus alkoi länsimaissa enemmän kasvamaan noin parikymmentä vuotta sitten. Silloin kuitenkin länsimaissa vannottiin enemmän länsimaiseen ja oireenmukaiseen lääketieteeseen kuin ennaltaehkäisevään ja kokonaisvaltaisempaan hoitoon.

Kiinalainen lääketiede ei kuitenkaan ole ainoa, jossa on yrteillä hoidettu kautta aikojen. Myös meillä Suomessa on paljon ollut kansanparantajia ja omat rohtomme, joilla on sairauksia ja vaivoja hoidettu. Ja puhdas luonto takaa meillä myös laadukkaat raaka-aineet. Lisäksi kansanparantajan hoitomuotoihin olennaisesti usein kuuluu meditaatio, luonnossa liikkuminen tai jokin rauhallinen liikuntamuoto. Tällöin mieli ja keho saavat yhtäaikaa tarvitsemaansa hoitoa, kun yrttihoidot keskittyvät sisäisesti antamaan energiaa ja puhdistamaan elimistöä.