Jokainen ihminen haluaa voida hyvin ja erilaiset hyvinvointimetodit ovat olleet viime vuosina kasvava trendi. Alalla on monia eri metodien guruja, ohjaajia, oppaita ja kursseja. Hyvinvointiala on kasvava koulutussuuntaus. Koulutuksia järjestää niin yksityiset yritykset kuin kansanopistot. Koulutusten taso on hyvin monen kirjava.

Ohjaajat kuitenkin haluavat auttaa muita ja asiakkaat haluavat voida paremmin. Valikoima on laaja ja tavallisen ihmisen kannalta myöskin sekava, joskus jopa vaikeasti ymmärrettävissä. Joukkoon mahtuu myös paljon hömppää, joka osaltaan vaikeuttaa ihmisten mahdollisuuksia arvioida, mikä on itselle se paras juttu hyvinvointia ajatellen. Se ei ole ihmisestä kiinni, vaan huuhaa on esitetty uskottavassa muodossa, vaikka taustalla ei olisi mitään muuta kuin uskomuksia vailla tieteellistä pohjaa.

Tiede myös tutkii kehon ja mielen yhteisvaikutusta

Viime vuosina on alettu ymmärtämään paljon enemmän kehon ja mielen yhteistyöstä ja niiden vaikutuksesta ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Myös tiede on tutkinut tätä laajaa aihetta ja vaikka paljon on jo aiheen tiimoilta opittu, niin paljon on työtä vielä edessä ja läheskään kaikkea emme ymmärrä vielä. Todennäköisesti emme koskaan tule kaikkeen vastauksia saamaan, mutta uusien tulosten valossa pystymme ymmärtämään kehon ja mielen yhteisvaikutuksia laajemmin. Tällä voi olla paljon merkitystä erilaisten sairauksien hoidossa ja ennen kaikkea niiden ennaltaehkäisyssä.

Tässä blogissa keskitymme niihin metodeihin, joihin löytyy tieteellinen pohja taustalle. Se voi jättää kaikkein uusimmat trendit pois käsittelystä, mutta haluamme välttää huuhaan levittämistä. Mielestämme tämä on tärkeää, koska huuhaata tarjoillaan meille joka puolella ja luotettavan tiedon löytäminen voi olla haastavaa. Tieteelliset artikkelin ovat usein myös kirjoitettu englanniksi, eikä sen sanasto helpolla aukene muille kuin tutkijoille ja lääkäreille. Siksi kerromme tutkimusten sisällöstä ihan selvällä suomen kielellä ja ymmärrettävässä muodossa.