My personal view of integral life

Attending Holosync Meditation Level 1

Exactly four months ago which was also one of the first posts on this blog I wrote you about Holosync Meditation (https://ollisintegrallife.com/2009/12/05/meditating-with-holosync/).

Holosync begins with Awakening Prologue, which as every other level lasts for four months. The first two weeks were 30mins. with Dive and after those initiation weeks followed by 30mins. of Immersion which is to say an hour per day. Of course this might sound that all I’m doing is meditating, but it really isn’t the case. Holosync is very easy to use before going to sleep; in my opinion it actually shifts your consciousness very smoothly into the REM phase. With the aid of Holosync combined to Tibetan Buddhist Yidammeditation I was about two weeks ago able to access Lucid Dreaming (http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dream). I woke up in the dreaming while realizing that I am in a dream…  and the coolest part was that I was totally able to control my dream creating an adventure I will never forget 🙂

Anyway, lucid dreaming was a sidetrack to Holosync meditation and the experiences I’ve been going through these four months are as follows:

I have noticed an increased focusing capacity on every areas: work, gym, writing, reading… you name it!

Repetitive thought patterns are nowadays very rare and when I notice them coming I can simply follow those as an observer or a wittnesser, letting it torture me for a while and then faint away. I guess one could say this a non-attachment to exterior forms (I’m not claiming all this is because of Holosync, but it certainly has an important role while progressing from gross to subtle to causal to non-dual). Compared to the Awakening level, this is a mixture of more complex sounds still with the same basic structure. The first two weeks I’m spending with the Dive which lasts for 30mins. and after two weeks I’m adding another 30mins. of Immersion. In Level 1 there are four different versions for immersion and there is also a systematic schedule how one is supposed to be using those.

Holosync has added a great value to the various meditation techniques and forms I have been experimenting lately. Holosync is actually a brain-mind machine operating through our audio perceiving system integrating both brain lobes (left – right). More of brain-mind machines and Holosync you can find on this blog: http://holosynchronicity.blogspot.com/

Should there be any questions regarding this, don’t hesitate to comment or contact me!

Advertisements

Tagged as: , ,

Categorised in: Integral, Science

5 Responses »

 1. Mielenkiintoinen kirjoitus.

  Olen jo jonkin aikaa miettinyt meditaation aloittamista. Aiemmin minulle riitti pelkkä astangajooga. Sain itseni sillä hyvin tietoiseen tilaan ja mielen hiljaiseksi, mutta samalla tuntui, että kaikki aistit herkistyivät niin, että pystyin keskittymään paremmin mitä ikinä teinkin ja myös nukuin levollisemmin.

  Nyt mieli on jo vähän aikaa tuntunut jotenkin levottomalta ja unen laatu on ehkä hieman heikentynyt välillä ja satunnaisesti saattaa olla lähes unettomia öitä. Varmaan tämän hetkinen elämäntilannekin stressaa jossain alitajunnassani, mutta yritän vältellä sitä “tietoisesti” sen sijaan, että antaisin stressin tunteen vain lipua ohitseni.

  Mutta joka tapauksessa tuntuu, ettei pelkkä jooga riitä enää. Toisaalta siinä kai myös sen haastekin osittain on. Harjoitus ei pysy ikuisesti samanlaisena ja olisi aika siirtyä jollekin seuraavalle henkiselle tasolle, mutta olen kadottanut hetkeksi sen mihin olen menossa.

  Täytyy lukea tästä meditaatiotekniikasta enemmän, en ollut koskaan aiemmin kyseisestä tekniikasta kuullutkaan 🙂

 2. Joogahan itsessään on meditaatiota kehon kautta, astangajoogassa kehona on lähinnä fyysinen eli gross body; mukana on toki myös energiakehoa eli subtle bodya. Nämä kehittävät näitä “kahta kehoa” erinomaisesti, mutta sen vuoksi, että kaiken tiedostava ja muun mahdollistava tietoinen keho eli causal body jää näissä ilman harjoitusta, on mielestäni syytä harrastaa myös puhdasta meditointia siinä mielessä.

  Itse tutustuin myös joogan kautta meditointiin ja jossain vaiheessa huomasin lukevani Eckhart Tollea, jonka meditointiharjoitukset olivat hyvä alku kaikelle vajaa pari vuotta sitten. SUosittelenkin tutustumaan mainioon “Meditations For A New Earth” CD:sen, jossa on hyvin perinteisiä ja yksinkertaisia tekniikoita.

  Joogan harrastajille myös Zen-tyyppinen zazen-meditaatio tyhjyyden harjoittamisella on mitä erinomaisin lisä!
  Helpoin tapa lienee istuma-asennossa hengitellä syvään ja laskea hengityksiä. Samalla kun väistämättä ajatuksia tai muita tuntemuksia tulee, tiedostaa nämä ja antaa lipua ohi. Joogassahan tätä voi myös harjoittaa, mutta fyysisten asanoiden funktiohan osittain on myös tämä eli mielen tyhjentäminen. Kun on päässyt pelkästä hengitysharjoituksesta eteenpäin, voi esim. keskittyä johonkin tiettyyn objektiin (esim. Noble Chenrezig Yidam-meditaatiossa: http://www.dharmadownload.net/pages/english/Natsok/0014_Leksheyling_teaching/leksheyling_teachings_0012.htm) tai ominaisuuteen, jota haluaa kehittää (myötätunto, suvaitsevaisuus jne.).

  Tapoja meditoida on varmasti lähes yhtä paljon kuin on meditoijiakin, mutta väittäisin perinteisempien itämaisten kulttuurien meditaatioharjoitusten sekä näiden “steppien” noudattamisen johtavan varmimmin jatkuvaan kehitykseen. Mutta kukin varmasti löytää sen oman juttunsa 🙂

 3. Olen kuunnellut holosynckiä vuodesta 2006. Nyt on menossa purification level 4 cd 4.

  Suosittelen, en pakota.

  • Hienoa! Haluatko kertoa lisää kokemuksistasi holosyncin parissa? Itse keskeytin sen Awakening Level2:een vuosi sitten, nyt ajattelin jatkaa 3:sta eteenpäin.

 4. Voin sen verran kertoa, että elän tällähetkellä elämäni parasta aikaa. Ja paradoksaalisesti parhaat päiväni ovat vasta edessäpäin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Helsinki Paleo uudistuu February 27, 2019
  Helsinki Paleo herää tämän kevään aikana pienestä horroksestaan! Seuraavien kuukausien aikana teemme uudistuksia sekä Helsinki Paleon sosiaalisessa mediassa, että nettisivuilla. Paleomaan Jenni & Dinoliciousin Mirka liittyvät jengiin mukaan. Tehdään yhdessä Helsinki Paleosta vieläkin suurempi, aktiivisempi, tiiviimpi ja iloisempi yhteisö. Terkuin, Jaska, […]
  Jenni Katajamaa
 • Testissä Vivobarefoot Tracker -vaelluskenkä December 11, 2017
    Sain Vivobarefootin maahantuojalta testiin Tracker -vaelluskengän uuden mallin, joka heti ensimmäisellä jalkaan laittamisella vaikutti todella hyvältä. Vivon vaelluskenkämalleja olen käyttänyt jo useita vuosia, ensin Off-Road Hi mallia ja edellisenä kenkänä Trackerin ensimmäistä versiota. Näistä molemmista pidin kovasti ja käytin ne aivan loppuun asti. Uud […]
  Jaakko Savolahti
 • Paremmat unet tuova Nuku koko yö -verkkovalmennus alkaa 19.10.2017 October 12, 2017
  Nuku koko yö -verkkokurssi alkaa 19.10.2017. Lähde mukaan matkalle kohti parempia unia! Haluatko nukahtaa helposti iltaisin, lopettaa yöllisen heräilyn ja varmistaa, että nukut sikeästi läpi yön? Silloin tämä valmennus on sinua varten! Kurssille osallistuneista 91,2 % suosittelee valmennusta. ”Aivan upea kokonaisuus! Sisällöstä näkyy kuinka perinpohjaisesti […]
  Jaakko Savolahti
%d bloggers like this: