My personal view of integral life

Luento Quantified Self & Biohacking seminaarista: Integraalinen Elämä – kuinka vältän degeneratiiviset sairaudet?

35min. luento QS & Biohacking Finland seminaarista viime kesäkuulta. Aiheena Integraalinen elämä ja sairauksien välttäminen sekä terveyden optimointi; integraalisen lääkärin perspektiivi ihmiseen. Tapahtumassa puhuivat myös mm. Jari Sarasvuo, Teemu Arina sekä Lari Laurikkala.

Advertisements

Tagged as: , ,

Categorised in: Biohakkeri, Development, Integral, Psychology, Spirituality

6 Responses »

 1. Ihan ok luento, mä kristittynä vähän vierastan noita zen juttuja sunmuita, mutta en anna sen häiritä. Tuo että alussa mainitsit, että meidän pitää ottaa itse vastuuta itsestämme on tietenkin ideaali johon pitäisi pyrkiä, mutta esim.jos ja kun sitä joskus sairastuu on tämä meidän systeemi nykypäivänä se, että joko menet sinne terv.keskukseen tai mahd.työterveysllääkärille, kun haluat saada päivä pari vapaata että saat flunssan tokenemaan ja taas jaksaa, niin nuo kaksi paikkaa on yleensä niin varusteltu tällä ns.perinteisellä lääketieteellä, joka ei hyväksy eikä halua edes kokeilla muuta kuin sitä perinteistä. Jos sanon, että olen esim vhh ruokavaliolla saatan saada kovan saarnan sydän ja verisuonitaudeista, vaikka yksilönä yritänkin hoitaa itse itseäni huomattuani, että vanhata perinteiset metodit eivät ihan toimi…mutta kuitenkin systeemi on se mitä pitäis alkaa muuttamaan, Että esim. jos tuo flunssa pääsee yllättämään, sen saisi ihan rauhassa parannnella, ilman että koko työyhtyeisö (muka) kaatuu…vaikka siihen paranetelemiseen menisikin enemmän kuin joten kuten hyväksytty kaksi päivää. Kun nyt tehdään niin että annetaan jotain lääkettä jonka pitäisi parantaa parissa päivässä kroppa priimakuntoon, kun saman asian ajaa lepo ja stressin välttely ja yksinkertaisesti vaan aika…meidän kun pitäisi olla 24/7 yhteiskunnan / työyhteisön palveluksessa…jos et ole, olet “luuseri” tai jotain muuta yhtä epämiellyttävän kuuloista…

  Tuo ideaali omasta vastuusta on myös siinä mielessä vaikea, että meidät on opetettu ja edelleen opetetaan, että yksilönä me emme voisi / saisi tietää mm.lääketieteestä tai itsensä hoitamisesta, vaan että se on terveydenhuollon / -hoitajan /- lääkärin asia, eli jos yksilö jotain tunnustaa tietävänsä, se ei ikään kuin voi olla mahdollista, kyllä lääkäri on niin paljon viisaampi ja ylemmällä tasolla, että vain lääkärillä on “lupa” tietää. Ja että sitä terv.keskus lääkärin toimintaa ei saa kyseenalaistaa, eikä missään nimessa ainakan kritisoida. Eikä meille esim.peruskoulussa tai lukiossakaan opeteta terveellistä kritiikkiä tai että miten opitaan hakemaan tietoa, ihan kuten tuossa luoennossa sanoitkin, että opetetaan 20v. vanhoja asioita, osin ehkä siis vanhentunuttakin tietoa. Olisi paljon opittavaa, että myös lääkärit myöntäisivät olevansa välillä väärässä, ja että kun uutta tietoa tulee koko ajan lisää, voikin ne vanhat tiedot olla vähemmän “viisaita”, esim. että diabeetikolle suositellaan edelleen, että pitää syödä runsaahkosti hiilareita, vaikka hiilarit ei hyväksi olisikaan (varsinkin 2tyypin diabeetikoilla)…kun pelätään hypoglykemioita turhankin paljon. Niitä toki joillekin tulee, mutta asioita yleistetään ihan liian paljon. Siis koko lääketieteessä. Eli että me oltais kaikki samanlaisia, kun tosiasiassa jokainen on oma yksilönsä. Esimerkkinä olin viime viikolla luennossa, jossa sekalaiselle keski-ikäiselle (usealle ylipainoiselle mutta myös normipainoisia oli mukana) luennoitiin perussettiä ravintoasioista, esimerkkinä perus ruoka pyramidi, ja ne tavanomaiset selostukset useasta päivittäisestä ateriasta, margariineista, ja perunan ja ruisleivän autuudesta. Kun koko juttu mielestäni olisi pitänyt lähteä siitä, että jaetaan porukka kahteen kolmeen ryhmään ja käydään asioita sen mukaan millaisia tyyppejä oli paikalla ja mitkä olivat heidän tilanteensa, Ravinto meillä on isossa osassa terveyttä, mutta sitä ei ymmärretä ns.perusterveyden huollossa juuri ollenkaan. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa ruokavaliota joka sopisi täydellisesti kaikille (vaikka paleo on hyvä, sekään ei välttämättä ole kaikille sopivaa). Varsinkin, jos jo on vähän metsään menty ja kroppa on alkanut saada vaurioita, joskus jo ihan nuorella iällä näin voi käydä, jos on esim.allergioita, eikä niitä osata hoitaa. Näissä tilanteissa vaan yleensä aina lääkäri määrää lääkettä ja sanoo, että jos ei ala helpottaan tule uudelleen. Kun myös siitä pitäisi puhua, että mitä suuhunsa pistää ja mitä sitten tapahtuu, toimiiko vatsa, onko väänteitä, käänteitä, mitä tulee ulos. Miten nukkuu, ulkoileeko, harrastaako jne. kaikki kun vaikuttaa kaikkeen.

  On hyvä että teitä kokonaisuutta ajattelevia lääkäreitäkin on jo kuitenkin muutamia, miten tätä tietoa vaan saatais levitettyä muuallekin terveyden hoidon alueille, jotta koko suomeen saataisiin hyvä ja ihmistä kokonaisena hoitava systeemi, se onkin sitten toinen juttu. Terveyskeskus periaatteena on hyvä metodi, siinä vaan on monessa asiassa menty metsään kun koko ajan ajatellaan vaan sitä, mitä viivan alle jää, eli rahaa. Mutta se mikä ei varsinaisesti ole rikki, ei kannattaisi alkaa korjaamaan, vaan yrittää huoltaa ja kehittää. Ja terveyskeskuksiin voisi hyviäkin – kokonaisvaltaisesti – ajattelevia ja toimivia lääkäreitä saada, jos asenteita saisi muutettua. Oletko päässyt kertoilemaan nykyisille lääketieteen opiskelijoile ajatuksistasi? Nuoret yleensä ovat ajatuksiltaan avoimempia ja vastaanottavaisempia. Tässä ehkä on kyse pitkästä polusta mutta epäilen vahvasti, että kun meille kaikille joka päivä tulee ikää lisää…niin että ikääntyessään ihminen ei ihan niin helposti ja nopeasti omaksu ja opi uusia asoita. Uusien ajatustenkin synnyttäminen on hankalampaa vanhempana kun on tottunut johonkin tiettyyn “kaavaan” herkästi pelätään, että jos venettä alkaa keikuttamaan, se kaatuu ihan kokonaan…eikä siksi uskalleta tehdä mitään uutta, vaikka uusi ajatus olisikin vain airojen vaihto eri asentoon…

  • Kiitos kommentistasi 🙂 Asiallista pohdintaa.

   Minuun on ottanut yhteyttä muutamia juuri valmistuneita lääkäreitä sekä muutama opintojaan lopetteleva lääkärin alku. Kiinnostusta on varmasti huomattavasti enemmän kuin oli esim. 5-10v sitten. Systeemikin muuttuu, joskin hitaasti, mutta sen vuoksi tämä työ on vieläkin tärkeämpää.

   Tietoisuutta tästä löytyy mm. podcastimme kautta.
   Jos jaksaa vähän kaivella internetin ihmeellisessä maailmassa, niin materiaaliakin on vaikka kuinka paljon englanniksi. Hauskaa on seurata miten globaalisti trendi on sama eli kohti integroidumpaa tietoa.

 2. Niin vielä pikaisesti piti sanoa tuohon omaan vastuuseen liittyen, että on vielä koko joukko niitä, joita ei vois vähempää kiinnostaa ja niitä jotka eivät vaan osaa sitä tietoa hakea, vaikka se nykyään on melko helppoakin, näin tämän toosan avulla. Ja sitten on ne jotka eivät usko kun niin moni asia on mielletty hihhulitoiminnaksi tai huuhaaksi.

  • Tämäkin on totta ja se pitää vain hyväksyä. Kaikilla on oma polku kuljettavana ja aina on jokin syy (oli sitten karmallinen tai muu vastaava) miksi asioita tapahtuu tai on tapahtumatta.

 3. Moikka, ja ensinnäkin mahtava seminaaripätkä ja uskomattoman mahtavaa että tänne länsimaisen lääketieteen pariin alkaa nousta vähän uudet näkökulmat ja että tuot niitä rohkeasti esiin, respect! Kun kohtaat ilmeisesti paljon kilpirauhasongelmiin liittyviä tapauksia työssäsi, niin mikä on teikäläisen käsitys subakuutin tyreoidiitin taustoista? Onko virusperäinen vai seuraus ruoka/elintavoista? Ja kun tuo kortisonilääkitys vie käsittääkseni lähinnä oireet, niin olisiko ruokavaliomuutoksista minkälaista apua paranemisprosessissa?

Trackbacks

 1. Vatsa kuntoon – Olli Sovijärven valmennus | Olli Posti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Helsinki Paleon uusi logo julkaistu April 2, 2019
  Helsinki Paleo on saanut uuden logon! Logon uudistamisen myötä tulee tapahtumaan myös lisää uudistuksia ja uudet nettisivut saadaan auki ensi kuun aikana.Kuvissa uusi Paleo Helsingin tiimi. Uusia tiimin jäseniä Paleomaan Jenni Katajamaa ja Dinoliciousin Mirka Salo. Tiedotamme uusista kuvioista mahdollisimman pian :) Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen — Jaska […]
  Jenni Katajamaa
 • Helsinki Paleo uudistuu February 27, 2019
  Helsinki Paleo herää tämän kevään aikana pienestä horroksestaan! Seuraavien kuukausien aikana teemme uudistuksia sekä Helsinki Paleon sosiaalisessa mediassa, että nettisivuilla. Paleomaan Jenni & Dinoliciousin Mirka liittyvät jengiin mukaan. Tehdään yhdessä Helsinki Paleosta vieläkin suurempi, aktiivisempi, tiiviimpi ja iloisempi yhteisö. Terkuin, Jaska, […]
  Jenni Katajamaa
 • Testissä Vivobarefoot Tracker -vaelluskenkä December 11, 2017
    Sain Vivobarefootin maahantuojalta testiin Tracker -vaelluskengän uuden mallin, joka heti ensimmäisellä jalkaan laittamisella vaikutti todella hyvältä. Vivon vaelluskenkämalleja olen käyttänyt jo useita vuosia, ensin Off-Road Hi mallia ja edellisenä kenkänä Trackerin ensimmäistä versiota. Näistä molemmista pidin kovasti ja käytin ne aivan loppuun asti. Uud […]
  Jaakko Savolahti
%d bloggers like this: