My personal view of integral life

Unen Biohakkerointi -webinaarin taltiointi

Järjestimme 8.1.2013 webinaarin unen biohakkeroinnista. Ilmoittautuneita webinaarilla oli 1530 henkilöä. Teknisten ongelmien takia tilaisuus alkoi tunnin myöhässä suunnitellusta. Google Hangout on Air vaihdettiin Ustream.tv:n viime hetkellä – etukäteen testattu tekniikka ei live-tilanteessa toiminut kun lähetyslaitteistosta loppui tehot, joten jouduimme vaihtamaan suunnitelma B:n. Pahoittelumme tästä.

Tilaisuutta seurasi myöhäisestä alkamisajankohdasta huolimatta 850 eri henkilöä ja parhaimmillaan 358 yhtäaikaista katsojaa ja heti lähetyksen jälkeen taltiointi on jo saanutyli 1700 yhteenlaskettua katsojaa. Tämä on tiettävästi Suomen suurin puhtaasti verkossa järjestetty webinaari. Jos joku tietää ilmoittautumismäärältään suuremman, lyömme ilo mielin ennätyksen ensi kerralla :) Kiitos osallistujille kärsivällisyydestä, keskustelusta ja huumorista teknisten ongelmien keskellä :) Opimme tästä ja ensi kerta tulee sujumaan monella tapaa paremmin aina ilmoittautumisesta varsinaiseen lähetykseen – Tekniikka on nyt testattu ja tiedämme mitä parantaa :)

Webinaarin taltiointi

» Äänitaltiointi / MP3 / podcast SoundCloudissa

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

 • Biohakkerin käsikirja, kirjoittajat, taustat ja suunnitelmat.
 • Biohakkeroinnin määritelmästä ja eetoksesta.
 • Unen tärkeys terveydelle ja hyvinvoinnille, sekä suorituskyvylle.
 • Mitä tehdä, jos herää keskellä yötä?
 • Miten selvitä päivästä, jos ei ole nukkunut hyvin?
 • Kannattaako melatoniinia käyttää?
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Makuuhuoneen valmistelu, pimennys ja materiaalit.
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Unen eri vaiheet, fysiologiset mekanismit ja mittaamisen välineet.
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Biologinen kello ja päivärytmi. Sinen valo aamulla ja punainen valo illalla.
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Melatoniinin tuotantoketju ja sen tukeminen.
 • Resepti: Unihiekan valmistus á la Jaakko Halmetoja.
 • Resepti: Tehokkaat päiväunet. Kahvin valmistus, josta virtaa päivään ja päiväuniin.

Saimme neuvoteltua webinaarin osallistujille rahanarvoisia alennuksia yhteistyökumppaneiltamme:

Lähetyksen muistiinpanot

Work in progress. Päivitämme tuota pikaa tälle sivulle lähetyksessä mainitut tuotteet, reseptit ja muut linkit. Sillä välin tarkkasilmäinen löytää suurimman osan unen biohakkerointia käsittelevän luvun lisämateriaaleista. Kirjan PDF-versio on rajoitetun ajan ladattavissa täältä.

Palaute

Keräämme vielä kysymyksiä, joihin vastaamme. Kommentoi alle tai lähetä Twitteriin viesti#biohakkeri avainsanalla. Vastaamme parhaisiin kysymyksiin ja nostamme myös parhaat kommentit esiin. Esiin nostamiemme tweettajien kesken arvomme Biohakkerin tarvikepaketin.

Kaikki palaute on tervetullutta ja tämän taltioinnin saa ja kannattaa jakaa niille, jotka voisivat tästä hyötyä :)

Advertisements

Categorised in: Biohakkeri, Käsikirja, Science, Uni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Testissä Vivobarefoot Tracker -vaelluskenkä December 11, 2017
    Sain Vivobarefootin maahantuojalta testiin Tracker -vaelluskengän uuden mallin, joka heti ensimmäisellä jalkaan laittamisella vaikutti todella hyvältä. Vivon vaelluskenkämalleja olen käyttänyt jo useita vuosia, ensin Off-Road Hi mallia ja edellisenä kenkänä Trackerin ensimmäistä versiota. Näistä molemmista pidin kovasti ja käytin ne aivan loppuun asti. Uud […]
  Jaakko Savolahti
 • Paremmat unet tuova Nuku koko yö -verkkovalmennus alkaa 19.10.2017 October 12, 2017
  Nuku koko yö -verkkokurssi alkaa 19.10.2017. Lähde mukaan matkalle kohti parempia unia! Haluatko nukahtaa helposti iltaisin, lopettaa yöllisen heräilyn ja varmistaa, että nukut sikeästi läpi yön? Silloin tämä valmennus on sinua varten! Kurssille osallistuneista 91,2 % suosittelee valmennusta. ”Aivan upea kokonaisuus! Sisällöstä näkyy kuinka perinpohjaisesti […]
  Jaakko Savolahti
 • Kun uni ei tule June 12, 2017
      Moni uniongelmista kärsivä on kokeillut jo todella monia keinoja parempia unia tavoitellessaan. Osa kokee, että on kokeillut jo ihan kaikkea! Mutta silti uni ei ota tullakseen. Esimerkkejä yleisesti kokeilluista keinoista ovat: – Melatoniinitabletin ottaminen yötä vasten – Rauhoittavien äänien kuuntelu, kuten aallot tai muut luonnon äänet – Elektronisten […]
  Jaakko Savolahti
%d bloggers like this: