My personal view of integral life

Unen Biohakkerointi -webinaarin taltiointi

Järjestimme 8.1.2013 webinaarin unen biohakkeroinnista. Ilmoittautuneita webinaarilla oli 1530 henkilöä. Teknisten ongelmien takia tilaisuus alkoi tunnin myöhässä suunnitellusta. Google Hangout on Air vaihdettiin Ustream.tv:n viime hetkellä – etukäteen testattu tekniikka ei live-tilanteessa toiminut kun lähetyslaitteistosta loppui tehot, joten jouduimme vaihtamaan suunnitelma B:n. Pahoittelumme tästä.

Tilaisuutta seurasi myöhäisestä alkamisajankohdasta huolimatta 850 eri henkilöä ja parhaimmillaan 358 yhtäaikaista katsojaa ja heti lähetyksen jälkeen taltiointi on jo saanutyli 1700 yhteenlaskettua katsojaa. Tämä on tiettävästi Suomen suurin puhtaasti verkossa järjestetty webinaari. Jos joku tietää ilmoittautumismäärältään suuremman, lyömme ilo mielin ennätyksen ensi kerralla :) Kiitos osallistujille kärsivällisyydestä, keskustelusta ja huumorista teknisten ongelmien keskellä :) Opimme tästä ja ensi kerta tulee sujumaan monella tapaa paremmin aina ilmoittautumisesta varsinaiseen lähetykseen – Tekniikka on nyt testattu ja tiedämme mitä parantaa :)

Webinaarin taltiointi

» Äänitaltiointi / MP3 / podcast SoundCloudissa

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

 • Biohakkerin käsikirja, kirjoittajat, taustat ja suunnitelmat.
 • Biohakkeroinnin määritelmästä ja eetoksesta.
 • Unen tärkeys terveydelle ja hyvinvoinnille, sekä suorituskyvylle.
 • Mitä tehdä, jos herää keskellä yötä?
 • Miten selvitä päivästä, jos ei ole nukkunut hyvin?
 • Kannattaako melatoniinia käyttää?
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Makuuhuoneen valmistelu, pimennys ja materiaalit.
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Unen eri vaiheet, fysiologiset mekanismit ja mittaamisen välineet.
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Biologinen kello ja päivärytmi. Sinen valo aamulla ja punainen valo illalla.
 • Biohakkeroitavat järjestelmät: Melatoniinin tuotantoketju ja sen tukeminen.
 • Resepti: Unihiekan valmistus á la Jaakko Halmetoja.
 • Resepti: Tehokkaat päiväunet. Kahvin valmistus, josta virtaa päivään ja päiväuniin.

Saimme neuvoteltua webinaarin osallistujille rahanarvoisia alennuksia yhteistyökumppaneiltamme:

Lähetyksen muistiinpanot

Work in progress. Päivitämme tuota pikaa tälle sivulle lähetyksessä mainitut tuotteet, reseptit ja muut linkit. Sillä välin tarkkasilmäinen löytää suurimman osan unen biohakkerointia käsittelevän luvun lisämateriaaleista. Kirjan PDF-versio on rajoitetun ajan ladattavissa täältä.

Palaute

Keräämme vielä kysymyksiä, joihin vastaamme. Kommentoi alle tai lähetä Twitteriin viesti#biohakkeri avainsanalla. Vastaamme parhaisiin kysymyksiin ja nostamme myös parhaat kommentit esiin. Esiin nostamiemme tweettajien kesken arvomme Biohakkerin tarvikepaketin.

Kaikki palaute on tervetullutta ja tämän taltioinnin saa ja kannattaa jakaa niille, jotka voisivat tästä hyötyä :)

Advertisements

Categorised in: Biohakkeri, Käsikirja, Science, Uni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Kesän 2017 leirit Lohjansaaressa April 3, 2017
    Luonnollista liikettä ja lepoa. Luonnonrauhaa ja lintujen laulua. Puissa kiipeilyä ja rentoa yhteisöllisyyttä. Kesällä 2017 leireillään taas Lohjansaaressa ja nautiskellaan kesästä ja inspiroivasta seurasta! Luonnollisen liikkumisen leiri järjestetään 4.-6.7. ja sen perään Lepoleiri 7.-9.7. Molemmille leireille osallistuville on tiedossa erikoisalennus :) […]
  Jaakko Savolahti
 • 9 väärinkäsitystä paleosta March 7, 2017
      Esittelen tässä tekstissä yhdeksän harhaluuloa tai väärinkäsitystä paleosta, joihin törmään usein. 1. Paleo on lihapainotteinen ruokavalio Monet mieltävät paleon lihapainotteiseksi ruokavalioksi. Ehkä siksi, että siinä suositaan eläinperäisiä proteiinin lähteitä niiden kattavan aminohappokoostumuksen takia. Ne myös sisältävät kasviproteiineihin verrattun […]
  Jaakko Savolahti
 • 10 positiivista muutosta paleon avulla February 20, 2017
      Alla on 10 esimerkkiä muutoksista, joita asiakkaani, läheiseni tai tuttavani ovat kokeneet paleoruokavalioon vaihtamisen jälkeen. 1. Painonpudotus Paleoruokavalio on erittäin tehokas apu painon pudottamisessa ja rasvan polttamisessa. Useimmiten se myös tapahtuu ilman nälkää ja kovaa yrittämistä. Joskus se on liiankin tehokas, kun oikean ruuan aiheuttama […]
  Jaakko Savolahti
%d bloggers like this: