My personal view of integral life

Stressin Biohakkerointi – Webinaarin Taltiointi

Järjestimme 2.2.2014 webinaarin stressin biohakkeroinnista. Ilmoittautuneita webinaarilla oli 1875 henkilöä – Huhhuh! Nöyrin kiitos teille.

Yritimme korjata viime tilaisuuden teknisiä ongelmia, taidokkaasti luoden niiden tilalle uusia :) Tällä kertaa saimme Google Hangoutsin, usean kameran ja 4 mikrofonia toimimaan. Lisäksi pystyimme näyttämään mitä läppärin, älypuhelinten ja tablettien ruudulla tapahtuu, mutta valitettavasti samalla kertaa lähetyskoneemme hyytyi tähän kunnianhimoiseen yritykseen. Oheinen nauhoitus toistaa kuvaa n. 15-20 ruutua sekunnissa, joten pahoittelemme nykivää kuvaa.

Siitä huolimatta tiedossa tiukkaa asiaa tuttuun biohakkerityyliin! Ensi kerraksi on hahkinnassa päivitettyä rautaa, joten eiköhän näistä teknisistä lapsuksista päästä pian lopullisesti eroon :) Tavoitteemme on luoda päräyttävää ja mukaansa tempaavaa ohjelmaa, jollaista verkossa näkee harvoin.

Webinaarin taltiointi

Stressi on unen ohella merkittävä aihe, joka koskettaa meitä kaikkia. Kuka nyt ei olisi kokenut stressiä? On hyvä oppia erottamaan terveyttä edistävä stressi terveyden vievästä stressistä. Kun disstressi on tunnistettu, on aika ottaa henkiset, biologiset ja teknologiset työkalut käyttöön sen hallitsemiseksi. Webinaarissa näytämme, miten voit kehittyä stressin herraksi.

» Äänitaltiointi / MP3 / podcast SoundCloudissa

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

 • Stressin lähteet, tasot ja vaikutukset terveyteen.
 • Parasympaattinen vs. sympaattinen hermosto.
 • Hakkeroitavat järjestelmät: aivojen välittäjäaineet, hypothalamus, aivolisäke, lisämunuainen, hormonit (kortisoli, adrenaliini & noradrenaliini)
 • Teknologiademot meditaatioon: Pranayama, Equanimity, Headspace, Neurosky (aivosähkökäyrä)
 • Teknologiademot stressin mittaamiseen ja hallintaan: HRV-mittaus kännykkäsovelluksilla ja sykevyöllä (SweetBeat), Omegawave (treenistressi & palautuminen), emWave2 (koherenssiharjoittelu), Beddit (yönaikaisen stressin seuranta)
 • Ruoka-aineet ja lisäravinteet stressin hallintaan: ruusujuuri, ashwagandha, reishi, tulsi, glutationi (maksan tueksi ja puhdistamiseen)
 • Ajan-, mielen- ja kehonhallinta. Stressin lievitys- ja balansointimenetelmät
 • Resepti: stressiä alentavan tinktuuran valmistus

Saimme neuvoteltua webinaarin osallistujille rahanarvoisia alennuksia yhteistyökumppaneiltamme:

 • Omegawave tarjoaa -10% BIOHAKKERI koodilla. Biohakkerin käsikirja suosittelee säännöllisesti treenaaville.
 • Four Sigma Foods tarjoaa BIOHAKKERI koodilla 7 dollarin alennuksen per tilattu tuote. Biohakkerin käsikirja suosittelee stressiä alentavia sieniuutteita (Chaga eli pakuri ja Reishi) sekä blendejä Winning X ja Eazy.
 • Fitnessfirst.fi tarjoaa koodilla BIOHAKKERI Biohakkerin käsikirjan lukijoille -10% kaikesta muusta, paitsi keittiötarvikkeista. Laaja valikoima tukkuhintaisia adaptogeeneja.
 • Sienissä.com tarjoaa koodilla BIOHAKKERI Biohakkerin käsikirjan lukijoille -10%. Katso esimerkiksi ruusujuuri, ashwagandha ja pika-reishi.

Lähetyksen muistiinpanot

Ohessa Linda Saukko-Raudan mainiot muistiinpanot webinaarista:

Stressin biohakkerointi -infografiikka

Stressiä alentavan tinktuuran valmistus

Sovellukset

Tutkimuksia

Meditaatio

HRV / sykevälivariaatio

Elimistön hapetusstressi ja masennus

Inflammaatio ja stressi

Hormeesi ja hormeettiset stressorit

Stressi ja suolisto

Stressi ja verenpaine

Lihavuus ja stressi

Musiikki stressin lievittäjänä

Qi-gong stressin lievittäjänä

Adaptogeeneistä ja stressistä yleisesti

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) ja stressi

Aswagandha eli rohtokoisio (Withania somnifera) ja stressi

Tulsi eli pyhäbasilika ja stressi

Palaute

Keräämme vielä kysymyksiä, joihin vastaamme. Kommentoi alle tai lähetä Twitteriin viesti #biohakkeri avainsanalla. Vastaamme parhaisiin kysymyksiin ja nostamme myös parhaat kommentit esiin. Esiin nostamiemme tweettajien kesken arvomme Biohakkerin tarvikepaketin uni-kappaleen julkistuksen yhteydessä.

Kaikki palaute on tervetullutta ja tämän taltioinnin saa ja kannattaa jakaa niille, jotka voisivat tästä hyötyä :)

Advertisements

Tagged as: , ,

Categorised in: Biohakkeri, Integral, Physiology, Psychology, Science

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Kun uni ei tule June 12, 2017
      Moni uniongelmista kärsivä on kokeillut jo todella monia keinoja parempia unia tavoitellessaan. Osa kokee, että on kokeillut jo ihan kaikkea! Mutta silti uni ei ota tullakseen. Esimerkkejä yleisesti kokeilluista keinoista ovat: – Melatoniinitabletin ottaminen yötä vasten – Rauhoittavien äänien kuuntelu, kuten aallot tai muut luonnon äänet – Elektronisten […]
  Jaakko Savolahti
 • Kesän 2017 leirit Lohjansaaressa April 3, 2017
    Luonnollista liikettä ja lepoa. Luonnonrauhaa ja lintujen laulua. Puissa kiipeilyä ja rentoa yhteisöllisyyttä. Kesällä 2017 leireillään taas Lohjansaaressa ja nautiskellaan kesästä ja inspiroivasta seurasta! Luonnollisen liikkumisen leiri järjestetään 4.-6.7. ja sen perään Lepoleiri 7.-9.7. Molemmille leireille osallistuville on tiedossa erikoisalennus :) […]
  Jaakko Savolahti
 • 9 väärinkäsitystä paleosta March 7, 2017
      Esittelen tässä tekstissä yhdeksän harhaluuloa tai väärinkäsitystä paleosta, joihin törmään usein. 1. Paleo on lihapainotteinen ruokavalio Monet mieltävät paleon lihapainotteiseksi ruokavalioksi. Ehkä siksi, että siinä suositaan eläinperäisiä proteiinin lähteitä niiden kattavan aminohappokoostumuksen takia. Ne myös sisältävät kasviproteiineihin verrattun […]
  Jaakko Savolahti
%d bloggers like this: