My personal view of integral life

Stressin Biohakkerointi – Webinaarin Taltiointi

Järjestimme 2.2.2014 webinaarin stressin biohakkeroinnista. Ilmoittautuneita webinaarilla oli 1875 henkilöä – Huhhuh! Nöyrin kiitos teille.

Yritimme korjata viime tilaisuuden teknisiä ongelmia, taidokkaasti luoden niiden tilalle uusia :) Tällä kertaa saimme Google Hangoutsin, usean kameran ja 4 mikrofonia toimimaan. Lisäksi pystyimme näyttämään mitä läppärin, älypuhelinten ja tablettien ruudulla tapahtuu, mutta valitettavasti samalla kertaa lähetyskoneemme hyytyi tähän kunnianhimoiseen yritykseen. Oheinen nauhoitus toistaa kuvaa n. 15-20 ruutua sekunnissa, joten pahoittelemme nykivää kuvaa.

Siitä huolimatta tiedossa tiukkaa asiaa tuttuun biohakkerityyliin! Ensi kerraksi on hahkinnassa päivitettyä rautaa, joten eiköhän näistä teknisistä lapsuksista päästä pian lopullisesti eroon :) Tavoitteemme on luoda päräyttävää ja mukaansa tempaavaa ohjelmaa, jollaista verkossa näkee harvoin.

Webinaarin taltiointi

Stressi on unen ohella merkittävä aihe, joka koskettaa meitä kaikkia. Kuka nyt ei olisi kokenut stressiä? On hyvä oppia erottamaan terveyttä edistävä stressi terveyden vievästä stressistä. Kun disstressi on tunnistettu, on aika ottaa henkiset, biologiset ja teknologiset työkalut käyttöön sen hallitsemiseksi. Webinaarissa näytämme, miten voit kehittyä stressin herraksi.

» Äänitaltiointi / MP3 / podcast SoundCloudissa

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

 • Stressin lähteet, tasot ja vaikutukset terveyteen.
 • Parasympaattinen vs. sympaattinen hermosto.
 • Hakkeroitavat järjestelmät: aivojen välittäjäaineet, hypothalamus, aivolisäke, lisämunuainen, hormonit (kortisoli, adrenaliini & noradrenaliini)
 • Teknologiademot meditaatioon: Pranayama, Equanimity, Headspace, Neurosky (aivosähkökäyrä)
 • Teknologiademot stressin mittaamiseen ja hallintaan: HRV-mittaus kännykkäsovelluksilla ja sykevyöllä (SweetBeat), Omegawave (treenistressi & palautuminen), emWave2 (koherenssiharjoittelu), Beddit (yönaikaisen stressin seuranta)
 • Ruoka-aineet ja lisäravinteet stressin hallintaan: ruusujuuri, ashwagandha, reishi, tulsi, glutationi (maksan tueksi ja puhdistamiseen)
 • Ajan-, mielen- ja kehonhallinta. Stressin lievitys- ja balansointimenetelmät
 • Resepti: stressiä alentavan tinktuuran valmistus

Saimme neuvoteltua webinaarin osallistujille rahanarvoisia alennuksia yhteistyökumppaneiltamme:

 • Omegawave tarjoaa -10% BIOHAKKERI koodilla. Biohakkerin käsikirja suosittelee säännöllisesti treenaaville.
 • Four Sigma Foods tarjoaa BIOHAKKERI koodilla 7 dollarin alennuksen per tilattu tuote. Biohakkerin käsikirja suosittelee stressiä alentavia sieniuutteita (Chaga eli pakuri ja Reishi) sekä blendejä Winning X ja Eazy.
 • Fitnessfirst.fi tarjoaa koodilla BIOHAKKERI Biohakkerin käsikirjan lukijoille -10% kaikesta muusta, paitsi keittiötarvikkeista. Laaja valikoima tukkuhintaisia adaptogeeneja.
 • Sienissä.com tarjoaa koodilla BIOHAKKERI Biohakkerin käsikirjan lukijoille -10%. Katso esimerkiksi ruusujuuri, ashwagandha ja pika-reishi.

Lähetyksen muistiinpanot

Ohessa Linda Saukko-Raudan mainiot muistiinpanot webinaarista:

Stressin biohakkerointi -infografiikka

Stressiä alentavan tinktuuran valmistus

Sovellukset

Tutkimuksia

Meditaatio

HRV / sykevälivariaatio

Elimistön hapetusstressi ja masennus

Inflammaatio ja stressi

Hormeesi ja hormeettiset stressorit

Stressi ja suolisto

Stressi ja verenpaine

Lihavuus ja stressi

Musiikki stressin lievittäjänä

Qi-gong stressin lievittäjänä

Adaptogeeneistä ja stressistä yleisesti

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) ja stressi

Aswagandha eli rohtokoisio (Withania somnifera) ja stressi

Tulsi eli pyhäbasilika ja stressi

Palaute

Keräämme vielä kysymyksiä, joihin vastaamme. Kommentoi alle tai lähetä Twitteriin viesti #biohakkeri avainsanalla. Vastaamme parhaisiin kysymyksiin ja nostamme myös parhaat kommentit esiin. Esiin nostamiemme tweettajien kesken arvomme Biohakkerin tarvikepaketin uni-kappaleen julkistuksen yhteydessä.

Kaikki palaute on tervetullutta ja tämän taltioinnin saa ja kannattaa jakaa niille, jotka voisivat tästä hyötyä :)

Advertisements

Tagged as: , ,

Categorised in: Biohakkeri, Integral, Physiology, Psychology, Science

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Helsinki Paleo uudistuu February 27, 2019
  Helsinki Paleo herää tämän kevään aikana pienestä horroksestaan! Seuraavien kuukausien aikana teemme uudistuksia sekä Helsinki Paleon sosiaalisessa mediassa, että nettisivuilla. Paleomaan Jenni & Dinoliciousin Mirka liittyvät jengiin mukaan. Tehdään yhdessä Helsinki Paleosta vieläkin suurempi, aktiivisempi, tiiviimpi ja iloisempi yhteisö. Terkuin, Jaska, […]
  Jenni Katajamaa
 • Testissä Vivobarefoot Tracker -vaelluskenkä December 11, 2017
    Sain Vivobarefootin maahantuojalta testiin Tracker -vaelluskengän uuden mallin, joka heti ensimmäisellä jalkaan laittamisella vaikutti todella hyvältä. Vivon vaelluskenkämalleja olen käyttänyt jo useita vuosia, ensin Off-Road Hi mallia ja edellisenä kenkänä Trackerin ensimmäistä versiota. Näistä molemmista pidin kovasti ja käytin ne aivan loppuun asti. Uud […]
  Jaakko Savolahti
 • Paremmat unet tuova Nuku koko yö -verkkovalmennus alkaa 19.10.2017 October 12, 2017
  Nuku koko yö -verkkokurssi alkaa 19.10.2017. Lähde mukaan matkalle kohti parempia unia! Haluatko nukahtaa helposti iltaisin, lopettaa yöllisen heräilyn ja varmistaa, että nukut sikeästi läpi yön? Silloin tämä valmennus on sinua varten! Kurssille osallistuneista 91,2 % suosittelee valmennusta. ”Aivan upea kokonaisuus! Sisällöstä näkyy kuinka perinpohjaisesti […]
  Jaakko Savolahti
%d bloggers like this: