My personal view of integral life

Stressin Biohakkerointi – Webinaarin Taltiointi

Järjestimme 2.2.2014 webinaarin stressin biohakkeroinnista. Ilmoittautuneita webinaarilla oli 1875 henkilöä – Huhhuh! Nöyrin kiitos teille.

Yritimme korjata viime tilaisuuden teknisiä ongelmia, taidokkaasti luoden niiden tilalle uusia :) Tällä kertaa saimme Google Hangoutsin, usean kameran ja 4 mikrofonia toimimaan. Lisäksi pystyimme näyttämään mitä läppärin, älypuhelinten ja tablettien ruudulla tapahtuu, mutta valitettavasti samalla kertaa lähetyskoneemme hyytyi tähän kunnianhimoiseen yritykseen. Oheinen nauhoitus toistaa kuvaa n. 15-20 ruutua sekunnissa, joten pahoittelemme nykivää kuvaa.

Siitä huolimatta tiedossa tiukkaa asiaa tuttuun biohakkerityyliin! Ensi kerraksi on hahkinnassa päivitettyä rautaa, joten eiköhän näistä teknisistä lapsuksista päästä pian lopullisesti eroon :) Tavoitteemme on luoda päräyttävää ja mukaansa tempaavaa ohjelmaa, jollaista verkossa näkee harvoin.

Webinaarin taltiointi

Stressi on unen ohella merkittävä aihe, joka koskettaa meitä kaikkia. Kuka nyt ei olisi kokenut stressiä? On hyvä oppia erottamaan terveyttä edistävä stressi terveyden vievästä stressistä. Kun disstressi on tunnistettu, on aika ottaa henkiset, biologiset ja teknologiset työkalut käyttöön sen hallitsemiseksi. Webinaarissa näytämme, miten voit kehittyä stressin herraksi.

» Äänitaltiointi / MP3 / podcast SoundCloudissa

Webinaarissa käsiteltiin seuraavia aiheita:

 • Stressin lähteet, tasot ja vaikutukset terveyteen.
 • Parasympaattinen vs. sympaattinen hermosto.
 • Hakkeroitavat järjestelmät: aivojen välittäjäaineet, hypothalamus, aivolisäke, lisämunuainen, hormonit (kortisoli, adrenaliini & noradrenaliini)
 • Teknologiademot meditaatioon: Pranayama, Equanimity, Headspace, Neurosky (aivosähkökäyrä)
 • Teknologiademot stressin mittaamiseen ja hallintaan: HRV-mittaus kännykkäsovelluksilla ja sykevyöllä (SweetBeat), Omegawave (treenistressi & palautuminen), emWave2 (koherenssiharjoittelu), Beddit (yönaikaisen stressin seuranta)
 • Ruoka-aineet ja lisäravinteet stressin hallintaan: ruusujuuri, ashwagandha, reishi, tulsi, glutationi (maksan tueksi ja puhdistamiseen)
 • Ajan-, mielen- ja kehonhallinta. Stressin lievitys- ja balansointimenetelmät
 • Resepti: stressiä alentavan tinktuuran valmistus

Saimme neuvoteltua webinaarin osallistujille rahanarvoisia alennuksia yhteistyökumppaneiltamme:

 • Omegawave tarjoaa -10% BIOHAKKERI koodilla. Biohakkerin käsikirja suosittelee säännöllisesti treenaaville.
 • Four Sigma Foods tarjoaa BIOHAKKERI koodilla 7 dollarin alennuksen per tilattu tuote. Biohakkerin käsikirja suosittelee stressiä alentavia sieniuutteita (Chaga eli pakuri ja Reishi) sekä blendejä Winning X ja Eazy.
 • Fitnessfirst.fi tarjoaa koodilla BIOHAKKERI Biohakkerin käsikirjan lukijoille -10% kaikesta muusta, paitsi keittiötarvikkeista. Laaja valikoima tukkuhintaisia adaptogeeneja.
 • Sienissä.com tarjoaa koodilla BIOHAKKERI Biohakkerin käsikirjan lukijoille -10%. Katso esimerkiksi ruusujuuri, ashwagandha ja pika-reishi.

Lähetyksen muistiinpanot

Ohessa Linda Saukko-Raudan mainiot muistiinpanot webinaarista:

Stressin biohakkerointi -infografiikka

Stressiä alentavan tinktuuran valmistus

Sovellukset

Tutkimuksia

Meditaatio

HRV / sykevälivariaatio

Elimistön hapetusstressi ja masennus

Inflammaatio ja stressi

Hormeesi ja hormeettiset stressorit

Stressi ja suolisto

Stressi ja verenpaine

Lihavuus ja stressi

Musiikki stressin lievittäjänä

Qi-gong stressin lievittäjänä

Adaptogeeneistä ja stressistä yleisesti

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) ja stressi

Aswagandha eli rohtokoisio (Withania somnifera) ja stressi

Tulsi eli pyhäbasilika ja stressi

Palaute

Keräämme vielä kysymyksiä, joihin vastaamme. Kommentoi alle tai lähetä Twitteriin viesti #biohakkeri avainsanalla. Vastaamme parhaisiin kysymyksiin ja nostamme myös parhaat kommentit esiin. Esiin nostamiemme tweettajien kesken arvomme Biohakkerin tarvikepaketin uni-kappaleen julkistuksen yhteydessä.

Kaikki palaute on tervetullutta ja tämän taltioinnin saa ja kannattaa jakaa niille, jotka voisivat tästä hyötyä :)

Advertisements

Tagged as: , ,

Categorised in: Biohakkeri, Integral, Physiology, Psychology, Science

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

RSS Helsinki Paleo

 • Helsinki Paleon uudet sivut on nyt julkaistu! April 30, 2019
  Sivu-uudistus on julkaistu osoitteessa www.helsinkipaleo.fi. Pidämme molemmat sivut auki siirtymäajan mutta nämä sivut tulevat sulkeutumaan viimeistään syksyllä. Osoite www.helsinkipaleo.com säilyy myös ja sillä pääsee siirtymäajan jälkeen uusille sivuille. Olemme todella innoissamme tästä ja toivomme, että tästä on paljon iloa myös teille! Helsinki Paleo on […]
  Jenni Katajamaa
 • Helsinki Paleon uusi logo julkaistu April 2, 2019
  Helsinki Paleo on saanut uuden logon! Logon uudistamisen myötä tulee tapahtumaan myös lisää uudistuksia ja uudet nettisivut saadaan auki ensi kuun aikana.Kuvissa uusi Paleo Helsingin tiimi. Uusia tiimin jäseniä Paleomaan Jenni Katajamaa ja Dinoliciousin Mirka Salo. Tiedotamme uusista kuvioista mahdollisimman pian :) Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen — Jaska […]
  Jenni Katajamaa
 • Helsinki Paleo uudistuu February 27, 2019
  Helsinki Paleo herää tämän kevään aikana pienestä horroksestaan! Seuraavien kuukausien aikana teemme uudistuksia sekä Helsinki Paleon sosiaalisessa mediassa, että nettisivuilla. Paleomaan Jenni & Dinoliciousin Mirka liittyvät jengiin mukaan. Tehdään yhdessä Helsinki Paleosta vieläkin suurempi, aktiivisempi, tiiviimpi ja iloisempi yhteisö. Terkuin, Jaska, […]
  Jenni Katajamaa
%d bloggers like this: